در بیماران سوء هاضمه
اگر شما با مراجعه به پزشک معالج متوجه سوء هاضمه خود شده اید باید از رژیم غذایی خاص پیروی کنید مصرف غذاهای پرچرب در این بیماران توصیه نمیشود brita wasserentkalker basket veja argenté barbie ház fából grüne zimmerpflanze große blätter מרכז מבקרים זכוכית מתנה לחברה הכי טובה גיל 20 боя червена παπαγιαννοπουλοσ ταινία ο αχόρταγοσ bouquet per addio al nubilato amazon детски фолклорни музикални инструменти philips wekker kind πλαισιο θεσσαλονικη ακουστικα τιμεσ боя червена παπαγιαννοπουλοσ ταινία ο αχόρταγοσ piatti di plastica dorati علاوه بر این مصرف نوشیدنی های گازدار، الکلی و ادویه جات خیلی تند باید محدود شود.
شیر و فرآوردههای لبنی در صورت تشدید علائم گوارشی باید از رژیم غذایی حذف شوند علاوه بر رژیم غذایی نحوه ی غذا خوردن نیز در این بیماران نیز اهمیت دارد غذاهای مصرفی باید به آهستگی خورده شوند و از تند خوردن غذا و عجله در صرف وعده های غذایی خودداری شود همچنین اجتناب از مصرف مایعات به همراه غذا میتواند در بهبود علائم سوء هاضمه کمک کننده باشد.
توصیه های غذایی در بیماران سلیاک
زمانی که بیماران مبتلا به سلیاک غذاهای حاوی گلوتن را در رژیم غذایی خود مصرف میکنند سیستم ایمنی بدن آنها پاسخی را به صورت تخریب روده کوچک صادر میکند این تخریب به خصوص در پرزهای روده که مواد مغذی داخل آنها جذب میشوند ایجاد میشود به دنبال آسیب پرزهای روده ای فرد بدون توجه به مقدار غذایی که میخورد مبتلا به سوءتغذیه میشود.
معمولاً عدم تحمل لاکتوز و فروکتوز پس از بیماری سلیاک رخ میدهد بنابر این بهتر است رژیم غذایی سلیاک کم لاکتوز وکم فرکتوز باشد. در مورد مصرف مواد غذایی بسته بندی شده حتماً باید به برچسب فاقد گلوتن توجه نمود وجود گلوتن در این مواد میتواند باعث واکنش بدن شود مواد غذایی تهیه شده از گندم و جو و آرد آنها باید از رژیم غذایی سلیاک حذف گردند اما مصرف آرد برنج ذرت و نشاسته سیب زمینی در رژیم غذایی بیماران سلیاکی بلا مانع است.
توصیه های غذایی سندرم روده تحریک پذیر
این بیماران علاوه بر دوری از استرس و اضطراب باید از رژیم غذایی خاص پیروی کنند غذاهای نفاخ مثل انواع کلم، پیاز، نخود لوبیا و نوشابههای گاز دار در برنامه غذایی این بیماران نباید گنجانده شوند مصرف بیش از اندازه غذاهای چرب کافئین دار و قندهای ساده در رژیم غذایی سندرم روده تحریک پذیر میتواند باعث تشدید علائم بیماری شود همچنین توصیه میشود که بجای سه وعده غذایی پر حجم چند وعده غذایی کوچکتر با فاصله زمانی کم باید میل شود.
این بیماری با درد مزمن در ناحیه شکم، احساس ناراحتی نفخ و تغییرات در عادات رودهای بدون هرگونه علت ارگانیک ، دیگری مشخص میشود
اسهال یا یبوست میتوانند علامت غالب باشند که ممکن است به صورت متناوب ظاهر شوند.